Voormalig ZDF baas: Wij moeten het nieuws manipuleren

Voormalig directeur van de ZDF,, Wolfgang Herles, heeft tijdens een debat op de radiozender Deutschlandfunk gemeld dat de ZDF orders van hogerhand krijgt om de politieke agenda te volgen en berichtgeving te verzorgen dat onder andere bij Merkel in goede aarde valt. 

Langzamerhand komen er steeds meer verhalen naar buiten van journalisten die zeggen dat de MainStream Media alleen datgene laat zien wat de mensen MOETEN zien van de regering of van degenen die financieel aan de touwtjes trekken. Dit zijn voornamelijk berichten die de bevolking angstig en onzeker maken, met als effect dat de bevolking steeds meer onderling verdeeld wordt en de greep van de machthebbers steeds strakker voelbaar is.

In 2014 kwam de Duitser Udo Ulfkotte al naar buiten met zijn ervaringen als journalist bij de Frankfurter Algemeine. Hij werd stiekem betaald door de CIA en de Bundesnachrichtendienst om het nieuws te manipuleren naar pro-Amerikaanse berichtgeving, pro-EU berichtgeving en was een weergave van de werkelijkheid ver te zoeken. Volgens hem is de westerse media door en door corrupt en zijn het veelal propagandadiensten voor de politieke partijen, geheime diensten en financiële instellingen.

In 2015 kwam in Nederland NOS journaliste Janneke Monshouwer met haar boek ‘Wat het journaal niet uitzendt’, waarin zij beschrijft met feiten, foto’s en gebeurtenissen hoe de geschiedenis en de media verdraaid worden ten gunste van bepaalde personen/groeperingen/landen. Ook de NOS moet pro-Amerika, pro-NAVO, pro-EU, pro-Israel ‘nieuws’ naar buiten brengen. Volgens haar is er een collectieve hypnose gaande die via de media en school gevoed wordt.

En nu komt dus oud ZDF directeur dr. Wolgang Herles, met zijn verhaal over zijn bedrijf. Het ZDF had vroeger in zijn tijd al de schriftelijke opdracht om het nieuws te manipuleren en die opdrachten zijn er nog steeds. “…de onderwerpen waarover we berichten worden door de regering vastgelegd. Er zijn vele onderwerpen die belangrijker zijn dan waar de regering het over hebben wil. Maar natuurlijk, ze willen de aandacht afleiden van waar niet over wordt bericht. Maar waar niet over wordt bericht is vaak belangrijker dan waar wel over wordt bericht – belangrijker dan schijnpolitiek.’.

Volledig debat

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s