Exorbitante gasbelasting op komst, 1 euro/kuub

Frans Rooijers van adviesbureau Ecofascisme BV CE Delft, bereidt voor het staats-gasbedrijf Gasterra (met Shell/Exxon) een rapport voor als politiek glijmiddel om een gasbelasting van 1 euro per kuub door te drukken. Met het klimaat als excuus, ik liep er toevallig tegenaan op de website van Gasterra. Omdat de overheid de export van aardgas op peil wil houden terwijl ze de productie van Groningen Gas terug moeten schroeven, wil Gasterra daarom het binnenlands verbruik inperken.

energiebelasting-2016-2

Uw verbruik dus, uw verwarming. Klimaat, groen en duurzaam zijn bij dit nieuwe beleid de schaamlap.

Want de winst uit aardgas moet wel op peil blijven via aardgasbaten. Omdat de overheid de rente over de alsmaar groeiende staatsschuld (al bijna 500 miljard euro) daarmee helpt betalen aan bankiers.

De bevingen in Groningen vragen daarnaast om minder overhaaste gaswinning.  Gasterra/De Overheid compenseert de terugvallende winst uit gasverkoop (in 2014 8 miljard kuub minder dan 2013) door invoering van steeds exorbitanter belastingen over aardgas voor thuisgebruik.Geld is geld, zo denkt de overheid, en u betaalt toch wel. U moet wel.

Het Klimaat/De  zuurzaamheid’ is dan het excuus waarbij onze politici direct als knipmessen akkoord gaan. Het NOS Staatspropaganda-journaal zal u te zijner tijd wel van de noodzaak helpen overtuigen voor Het Klimaat.

Milieuclubs door Staat gefinancierd ter beleidsondersteuning
Daarnaast zie je een groei in het stimuleren van warmtenetten, die als vervanging van aardgas aan burgers worden verkocht in ondermeer Den Haag en Rotterdam. Volgens de ethische traditie van Nederland 2.0 waarin liegen het nieuwe normaal is bij de (semi)overheid en alles dat tegenaan schurkt.

Postcode Loterij-clubs die propagandasubsidies krijgen van de Staat als Natuur en Milieu en Milieudefensie spelen hier een dubbelrol. Zij verzorgen  de PR -campagnes om u de leugen te verkopen dat de schoonste fossiele brandstof- aardgas- omwille van Het Klimaat moet verdwijnen.

U moet van het gas af, zodat de Staat dit gas aan (energiebedrijven in) Italie, Duitsland, Belgie en Groot Brittanie kan blijven verkopen. Daar heeft de Staat lopende contracten mee, die ze niet zomaar open breken.

Milieuclubs zijn verlengstukken van de overheid.Die clubs moeten veinzen dat ‘onafhankelijke’ partijen -die zich als overheids-kritisch voordoen – het zelfde willen als die zelfde overheid met haar vele gezichten.

Tot 2010 werd Milieudefensie voor 90 procent door de overheid gefinancierd, nu nog voor 1/3de en ze bankieren bij de Triodos en ASN-staatsbank met subsidies. Omdat ze altijd pleiten voor meer belastingen en meer overheid, beloont de overheid deze club.

Lees verder bij de bron

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s